Katten Trimmen

Katten trimmen voorkomt een vacht vol klitten

Veel huiskatten hebben een korte, gladde vacht die nauwelijks onderhoud nodig heeft. Een kat wast zich regelmatig en likt daarbij ook de losse haren op. Die vindt u af en toe terug in de vorm van een uitgebraakte haarbal. Maar als u een langharige of halflangharige kat heeft kan het nodig zijn om uw huisdier te helpen met de vachtverzorging. Het beste is om de kat al van kitten af aan te laten wennen aan regelmatig borstelen en kammen. Doet u dat niet dan wordt het een worsteling om de kat te kammen, zeker als er al sprake is van klitten in de vacht. Katten trimmen is soms nodig als de vacht dusdanig in de klit zit of vervilt is dat u dit als eigenaar niet meer kunt oplossen.

Katten trimmen zonder stress bij Trimsalon Brendine in Noordwijk

Katten zijn eigenzinnige beesten. In tegenstelling tot een hond laten de meeste katten zich niet gemakkelijk gebieden. Wanneer wij katten trimmen, nemen we daar dan ook alle tijd voor. Bij voorkeur wordt de kat niet onder narcose gebracht, al zijn er situaties waarbij dit onvermijdelijk is. De vacht wordt ontklit en ontvilt en als uw kat dan toch op bezoek is dan knippen we gelijk de nageltjes. Als de klitten talrijk zijn en dicht op de huid zitten is het soms noodzakelijk om de vacht te scheren. Hierbij wordt alleen het lijf geschoren, de vacht op de kop, de pootjes en de staart laten we zitten. Indien nodig wordt uw kat bij de behandeling ook gewassen, al is dit bij sommige rassen niet aan te raden. Natuurrassen zoals de Noorse Boskat en de Siberische Kat hebben een vacht met een waterafstotende laag. Deze wordt door wassen aangetast. Daarom is het beter om dit bij deze rassen achterwege te laten.

Uw kat verlost van zijn klitten met een deskundige trimbeurt

Een kat mag het hele jaar door getrimd worden. De vacht van de kat zorgt voor isolatie en verkoeling, dus zowel in de winter als in de zomer heeft de vacht zijn functie. Maar haarballen en klitten zijn er vervelend en zelfs pijnlijk voor de kat. Daarom is het het beste als zijn vacht het hele jaar door goed verzorgd is.
In de praktijk komt het er op neer dat 3 bezoeken per jaar aan de trimsalon voor een goed verzorgde vacht zorgt. Sommige katten hebben echter meer verzorging nodig en moeten om de 2 maanden naar de trimsalon.

Heeft uw kat hardnekkige klitten in de vacht of is deze aan het vervilten omdat uw kat zich vanwege ziekte of ouderdom niet goed verzorgt? Maak dan nu een afspraak voor een deskundige trimbeurt voor uw kat. Katten trimmen doen wij met liefde en geduld zodat uw kat zich zoveel mogelijk op zijn gemak voelt en de behandeling zo min mogelijk stress veroorzaakt. Het uurtarief voor katten trimmen bedraagt € 60,-. Voor een afspraak kunt u bellen met telefoonnummer 06 – 25 20 11 52.
Katten trimmen

kat kaat2

 

   Contact opnemen     trimsalonbrendine.nl