Konijn laten trimmen

BrendineTrimsalonGroen

Konijnen trimmen

Uw (langharig) konijn in de klit? Een borstel, knip-, kam- of scheerbeurt nodig?

Wij verlossen uw konijn van zijn klitten, plakpoep, losse en lange haren. De vacht van uw konijn kan snel gaan klitten en zelfs vervilten. Dit is erg pijnlijk voor uw konijn en deze zal dan ook steeds minder gaan bewegen.

Wat doen we bij het trimmen van uw konijn:

Ontklitten:

Haarklitten die nog niet zo erg zijn, worden voorzichtig met de vingers ontward en indien nodig het laatste deel weggeknipt.

Scheren:

Als de vacht ernstig is vervilt of vol met klitten zit moeten we scheren. Konijnen van wie de vacht in de klit zit voelen zich onprettig en de klitten doen pijn. Ondanks dat het konijn er na het scheren in zijn korte vacht heel anders uitziet, voelt hij zich vaak veel prettiger en wordt meestal een stuk actiever.

Knippen:

Veel langharige konijnen moeten van tijd tot tijd worden geknipt. De vacht zal anders onherroepelijk vervilten. Na het knippen wordt de vacht nog eens goed door geborsteld om eventuele achtergebleven haarplukken en losse haren te verwijderen. Het konijn ziet er na het knippen in zijn korte vacht heel anders uit, maar is erg blij dat hij zijn lange haren kwijt is.

Tijdens de behandeling proberen we zo veel mogelijk stress te voorkomen.

Tarief (incl. 21% BTW)

Ontklitten en/of scheren EUR 40,00

Knippen en/of borstelen EUR 35,00

Behandelingen zijn inclusief nagels knippen, vacht controle op ziekten en parasieten, ogen schoonmaken en oren nakijken.

konijn

   Contact opnemen     trimsalonbrendine.nl