Katten Trimmen

Katten trimmen

Uw (langhaar) kat in de klit? Een borstel- scheer- en wasbeurt nodig?

Wij verlossen uw kat (zonder narcose) van zijn overtollige haar. Veel katten besteden veel tijd aan hun vachtverzorging. Door het vele wassen van hun vacht krijgen zij veel losse haren binnen waardoor haarballen ontstaan. Daarom is extra hulp absoluut noodzakelijk. De ondervacht bij katten kan erg snel klitten als dit niet op tijd verwijderd wordt kan het vilt worden. Dit is erg pijnlijk voor uw kat, hierdoor gaat de kat steeds minder bewegen en zelfs aaien doet pijn.
Ook korthaar katten kunnen getrimd worden. Als de kat ouder wordt kan deze niet overal meer goed bij. De kat wordt wat stijver of krijgt last van artrose. Dan is helpen bij de verzorging erg belangrijk. Het is daarom goed om de kat al vanaf jonge leeftijd te laten wennen aan het trimmen, ook al hebben ze een kort vacht.

Wat houdt een trimbehandeling in?

Wij nemen de tijd voor de behandeling van uw kat. Als eerste maken we kennis met u en uw kat daarbij wordt direct goed gevoeld waar de klitten zitten en wat voor behandeling er nodig is en natuurlijk wat de wensen zijn. Als eerste worden de nageltjes geknipt. Daarna gaan we beginnen met kammen, ontklitten en ontwollen. Als de kat te veel klitten heeft, of de verzorging is voor u teveel, wordt de kat geschoren. Als de kat geheel geschoren wordt behoud hij wel zijn kraagje/hoofdje, zijn pootjes en zijn staart. Soms is het scheren van de buik, liezen en oksels voldoende of alleen tussen de achterpootjes. Daarna wordt de kat gewassen en droog gefohnd. Hierdoor verdwijnen de laatste loszittende haren. Na nogmaals doorgekamd te zijn worden oren, ogen en achterkant schoongemaakt en is de kat helemaal klaar om weer naar huis te gaan.

Wanneer mag je een kat trimmen?

Een kat mag het hele jaar door getrimd worden. De vacht van de kat zorgt voor isolatie en verkoeling, dus zowel in de winter als in de zomer heeft de vacht zijn functie. Maar haarballen en klitten zijn er vervelend en zelfs pijnlijk voor de kat. Daarom is het het beste als zijn vacht het hele jaar door goed verzorgd is.
In de praktijk komt het er op neer dat 3 bezoeken per jaar aan de trimsalon voor een goed verzorgde vacht zorgt. Sommige katten hebben echter meer verzorging nodig en moeten om de 2 maanden naar de trimsalon.

Tarief (incl. 21% BTW)
Kammen, Borstelen (ontwollen/plukken) EUR 60,00
Scheren EUR 60,00
Beide behandelingen zijn inclusief nagels knippen, wassen en drogen.Katten trimmen

kat kaat2

   Contact opnemen     trimsalonbrendine.nl